Studio den Boon

creatief, functioneel en circulair bouwadvies

Projecten

Herindeling, bouwfysisch advies en projectbegeleiding woning in Haarlem

Voor deze stadswoning is een totaalontwerp gemaakt op basis van verbetering ruimtegebruik en verbetering in bouwfysica en energie. De woning heeft een andere indeling gekregen, waardoor een grotere badkamer een kleinere tweede badkamer, nieuw verbeterd geïsoleerd dak, nieuwe betonvloer met voerverwarming voor comfortabel en energiezuiniger binnenklimaat, betere daglichttoetreding en drie slaapkamers die met oog voor monumentale details zijn herontworpen.  

Herindeling woning in Badhoevedorp

Voor deze mooie uitgebouwde jaren '30 woning zijn verschillende varianten gepresenteerd voor een nieuwe, verbeterde indeling en functionaliteit. Kern van het ontwerp is het beter benutten van de middenkamer, uitgebouwde keuken en eetkamer tot een volwaardige eetkamer, ruime leefkeuken met betere daglichttoetreding en zichtlijnen. 

Ontwerp representatieve ruimte van een visproductiebedrijf in Volendam

Voor een visproductiebedrijf werd een flexibele, multifunctionele ruimte ontworpen die plaats geeft aan verschillende soorten gebruik: ontvangst van klanten, hosting evenementen, vergaderingen, huiskamer voor werknemers en kookstudio. 

Indelingsadvies en materialisering woning in Rotterdam

Voor deze woning zijn indeling- en materialiseringsadviezen gegeven. O.a. is voorgesteld een vloer toe te passen op basis van restmateriaal uit de houtbewerkingsindustrie.  Door een optimale indeling en hulp bij styling is voor de opdrachtgever het droomhuis werkelijkheid geworden. 

Gebouwpaspoort woning in Haarlem

Een gebouwpaspoort is een document die informatie en uitleg geeft over de gebruikte materialen en ingrepen van vastgoed. Hiermee kan ik de toekomst zonder destructief onderzoek (slopen) duidelijkheid worden verschaft over niet visuele eigenschappen van het gebouw, zoals de locatie van leidingen en gebruikt (isolatie)materiaal.

Onderhoud en beheer van een vakantiewoning Schoorl

Voor een vakantiewoning in Schoorl werden betaalbare oplossingen aangedragen voor betere ruimte indeling en vervanging inrichting ter bevordering van het gebruik en de verhuur. Daarnaast wordt op regelmatige basis gecontroleerd wat de staat is van het onderhoud. Indien nodig wordt in overleg met de opdrachtgever het nodige onderhoud gepleegd voor optimale verhuur.